Set-top-box Schwaiger DTR700HD

petrnik 0

V době první vlny digitalizace se osvědčovaly Set-top-boxy Schwaiger – pro svou vysokou citlivost a dobré zpracování slabšího signálu se používaly s oblibou pro příjem zahraniční TV. Nyní tyto přístroje na našem trhu nejsou – jsou však na trhu německém. A protože SRN má již přechod na DVB-T2 za sebou, ceny šly dolů, a tak lze slušný přístroj pořídit za €40 i s poštovným do ČR.

Přístroj je určen pro německý trh, není tedy lokalizován do češtiny. Neumí české znaky v teletextu ani v EPG. V HbbTV (ano, přístroj má funkci červeného tlačítka) jsou nějaké fonty s českými znaky, ale ne všechny. Jazyk menu máte na výběr německý nebo anglický.

V krabici s přístrojem dostanete přijímač s dálkovým ovládáním a bateriemi, napájecí adaptér a obsáhlý manuál v němčině. Propojovací kabel k TV přiložen není.

Co je tedy na tomto Set-top-boxu tak zvláštního?

Je to právě schopnost pracovat se slabými signály. Uváděná citlivost je -24 až -90 dBm. Dosahuje toho vřazením LNA (Low Noise Amplifier – nízkošumový zesilovač) před vlastní tuner. Přijímač zobrazí v informacích o systému kromě obvyklých grafů síly a kvality signálu také také odstup signálu od šumu v dB, hodnotu BER a sílu signálu v dBm (na obrazovce se píše dBmV, ale to je zřejmě omyl, vzhledem k hodnotám, kterých jsem dosahoval: od -13 do -68). Přesnost uváděných údajů si nemám čím ověřit, ale i tak člověk získá alespoň představu, jak na tom daný signál je.

Přístroj zvládal dobře přehrávat i zašuměné signály; nebylo-li chyb mnoho, v obraze se téměř nepostřehly.

Tak, jak jej koupíte, má přístroj zablokované záznamové funkce. Ty se dají přikoupit za €24,90. Za tu cenu lze koupit jiný set-top-box i se záznamem. Timeshift ovšem zablokován není.

Pokud tedy chcete chytat Němce, může být Schwaiger dobrá volba.

Ještě odkaz: http://www.schwaiger.de/en/dvb-t2-hd-receiver.html

Systémová informace
Informace po stisku F2 na ovladači
HbbTV
HbbTV
Teletext
Teletext

 

Tags:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.